Opvaskemaskinen tendens

I 90% af alle køkkener bliver opvaskemaskinen installeret på en noget mærkelig måde. Der er altså rimelig stor risiko for, at det også sker eller er sket for dig. Læs derfor videre og se, hvordan du kan undgå det.

De fire største indbygningsproblemer:

  1. Optisk: Der saves et hul i fodsparket under opvaskemaskinen. Det ser grimt ud, især hvis køkkenet er i en lys farve.
  2. Ergonomisk: Opvaskemaskinen installeres for lavt, i den minimale højde. Det betyder, at man hver dag skal bukke sig for langt ned.
  3. Optisk: Der leveres en “speciel opvaskemaskinefront”. Denne front består af mindst 2 uens dele. Den nederste del, ofte på ca. 10 cm, “hænger” så forneden på køkkenfronten. I og for sig en god løsning, men på grund af den specielle opvaskemaskinefront forstyrrer det køkkenets hele fremtoning.
  4. Økonomisk: I nogle tilfælde skal der købes en ny opvaskemaskine, simpelthen fordi køkkenfronten er for stor til den opvaskemaskine, man har.

Ovennævnte punkter lyder måske lidt problematiske, men heldigvis kan disse problemer løses. Løsningen kom, da fronterne på IKEA køkkener viste sig at være for store til en standard opvaskemaskine. Det var derfor, vi udviklede adapt-r systemet. Adapt-r systemet er et glidehængsel, som kan sammenlignes med et ‘slæbelåge’ system, som ofte bruges til køleskabe.
Med adapt-r glidesystemet kan alle komplet integrerede opvaskemaskiner uden ovennævnte problemer installeres i ethvert køkken. Især når der er tale om større køkkener (mellem 75 og 90 cm køkkenfront) kan en adapt-r virkelig spare dig for en del ærgrelser. 

Kast et blik på vores webshop eller læs videre nedenfor.

Et hul i fodsparket

Denne “løsning” bliver ofte brugt i kombination med en lavt installeret opvaskemaskine. Opvaskemaskinen skal kunne åbnes helt, og derfor saves der et hul/indhak i fodsparket. Køkkenfronten på opvaskemaskinen stikker nemlig lidt for langt ud, så den “støder” mod fodsparket. For at undgå de støder mod hinanden, så der opstår beskadigelse, saves der en del af fodsparket. Så kan opvaskemaskinen åbnes helt, men der er kommet en irriterende skygge under opvaskemaskinen. Især hvis køkkenet kan ses fra spise- eller dagligstuen, er den irriterende mørke plet ikke pæn at se på.

Opvaskemaskinen installeres lavere

En vaskemaskine og en tørretumbler placeres ofte på en forhøjning, hvorimod en opvaskemaskine for det meste installeres lavere end nødvendigt. Tænk lige på det, når du åbner en opvaskemaskine. Meget tit kan du se et “stykke køkken” mellem køkkenbordspladen og opvaskemaskinen. Opvaskemaskinen sættes på gulvet, og mellemrummet over opvaskemaskinen fyldes op med et stykke træ. Den lave placering betyder, at du hver eneste dag skal bukke dig for langt ned for at sætte service ind i og tage det ud af opvaskemaskinen. Der er dog en grund til, at opvaskemaskiner placeres så lavt. Hvis opvaskemaskinen nemlig sættes helt op mod undersiden af køkkenbordet, stikker køkkenfronten for langt ud forneden. I bedste fald støder fronten mod fodsparket, og så kan man jo save et hul i fodsparket. I værste fald støder køkkenfronten mod selve opvaskemaskinen. Og så kan lågen på opvaskemaskinen ikke åbnes helt. Den nederste kurv kan så ikke rulles helt ud, så den kan fyldes.

Køkkenfront til opvaskemaskine

I de fleste tilfælde tager køkkenrådgiveren hensyn til størrelsen af køkkenfronten i forhold til opvaskemaskinens størrelse. Hvis du får lavet et køkken fuldstændig efter mål, bliver der også lavet en speciel køkkenfront til opvaskemaskinen. Denne front består af mindst 2 dele. Den nederste del er på ca. 10 cm, og den kan dreje frit i forhold til resten af køkkenfronten. Når opvaskemaskinen åbnes, hænger denne nederste del nedad. For det meste er denne del fastgjort med små fjedre, således at det stykke køkkenfront trækkes tilbage, når opvaskemaskinen lukkes. Med hensyn til brug er det en glimrende løsning. Ulempen ved denne løsning er, at køkkenet som helhed ikke fremstår så pænt. For det meste udvælges alle skabs- og skuffefronter således, at de passer sammen med hensyn til stil og form. Den specielle front til opvaskemaskinen passer ikke helt i stilen og kan godt virke generende.

Opvaskemaskine passer slet ikke i det nye køkken

Det største problem har du, hvis opvaskemaskinen overhovedet ikke passer i køkkenet… I nogle tilfælde er opvaskemaskinen virkelig for lille til den ønskede køkkenfront. Så er det ikke længere nok at placere opvaskemaskinen lavere, save et hul i fodsparket osv. Opvaskemaskinen passer simpelthen bare ikke. Så har du to muligheder; købe en ny opvaskemaskine, der passer, eller installere den nuværende opvaskemaskine i kombination med en adapt-r i køkkenet. Især mennesker med et IKEA køkken har at gøre med sidstnævnte problem. En IKEA opvaskemaskine passer jo, så den får du ikke problemer med. Men der er jo mange, der har et IKEA køkken, men som gerne vil have feks. en Siemens opvaskemaskine. I de fleste tilfælde bliver der så brug for et adapt-r system.

Adapt-r kan bruges til alle mærker

Vil du gerne vide, om dit mærke eller type opvaskemaskine også passer i et IKEA køkken? Vi har lavet en lille oversigt med mærkerne:

✓AEG ✓ Amica ✓ ASKO ✓ Atag ✓ Bauknecht ✓ Beko ✓ Bosch ✓ Candy ✓ Elektrolux ✓ Etna ✓ Grundig ✓ Indesit ✓ Inventum ✓ LG ✓ M-System ✓ Miele ✓ Pelgrim ✓ Samsung ✓Siemens✓ Smeg ✓ Whirlpool ✓ Zanussi

Hvad kan vi gøre for dig?

Vi har udviklet et system (med navnet adapt-r), som gør det muligt at montere større fronter end fronter med standardmål på opvaskemaskinen. Grundliggende arbejder vi med tre varianter: